Netflix vs Buttertime

Ben jij ook een film- en serieliefhebber die het liefst de hele dag non-stop achter de tv of laptop zou zitten? Goede kans dat jij Netflix op je computer hebt staan. Netflix levert immers een enorm aanbod aan series en films, waarvan sommige zelfs exclusief voor deze dienst gemaakt worden – een zevende hemel voor filmfans, met andere woorden. Dat wil echter niet zeggen dat Netflix het enige programma is dat dit soort diensten levert! Er zijn natuurlijk alternatieven, en één daarvan is het steeds populairdere Butter Time. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten? We zetten ze voor je op een rijtje!

 

De overeenkomsten

Natuurlijk hebben Netflix en Butter Time aardig wat gemeen. Beide diensten zijn toegankelijke en gebruiksvriendelijke programma’s die je toegang geven tot duizenden films en series. Je kunt ze online downloaden en een account aanmaken, en het grote bingewatchen kan beginnen! Het grootste deel van het aanbod is Engelstalig, maar dat hoeft bij beide diensten geen enkel probleem te zijn. Bijna alle films zijn namelijk voorzien van ondertiteling in het Nederlands, van goede kwaliteit. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je één of andere automatische online vertaling krijgt en daardoor de helft van de film niet begrijpt!

 

Het assortiment

Veel mensen denken dat Netflix van alle streamingsdiensten het grootste aanbod heeft. Dat is echter niet het geval: Butter Time biedt in totaal namelijk meer verschillende films en series aan! Natuurlijk wil dat niet zeggen dat het ook alles heeft dat op Netflix te vinden is; er zijn bijvoorbeeld een aantal exclusieve Netflix-series die je op Butter Time niet terugvindt. Maar als je gewoon een film zoekt, is de kans uiteindelijk groter dat je hem op Butter Time terug zult vinden!

 

De prijs

En ten slotte komen we aan bij het grootste verschil: de kosten. Waar een Netflix-account eerst gekocht moet worden, kun je met Butter Time direct gratis aan de slag! En het beste nieuws is dat deze dienst in tegenstelling tot zijn voorganger Popcorn Time wel legaal is. Dat betekent dat je ook niet bang hoeft te zijn voor torenhoge boetes en schadeclaims, waarmee nu tegen gebruikers van Popcorn Time wel eens gedreigd wordt. Kortom, alle reden om Butter Time eens uit te proberen!