Popcorn Time makers lanceren Butter

 

De Popcorn Time site was vorige week even offline. Een dag later was het probleem verholpen, althans dat is waar het op leek. Nog geen dag later was Popcorn Time offline en toen werd het voor velen al duidelijk dat er veel druk heerste op videodienst. Een van de vertrekkende ontwikkelaars beheerde het websitedomein, waardoor popcorn time een tijd offline was.

De overgebleven leden van het Popcorn time team hebben geprobeerd het domein over te zetten maar dit was niet geaccepteerd door de provider aangezien er niet bewezen kon worden of ze echt de eigenaar waren. De hostingdienst weigerde dus om het verzoek uit te voeren. De service Popcorn Time zal ook gewoon worden blijven aangeboden voor degene die de service niet kunnen verlaten.

 

Butter

 

Op twitter werd duidelijk gemaakt dat er een nieuwe alternatief was geboren. Namelijk Butter het kleine broertje van Popcorn Time die tot tegenstelling van zijn broer geen regels overtreedt.

Butter is een nieuw streamingplatform ontwikkeld door de makers van Popcorn Time, alleen is het deze keer “zonder alle onderdelen die bij gebruikers voor paniek zorgt”. Met andere woorden: videomateriaal dat beschermd wordt door copyrightrechten, zal je er niet in terugvinden. Met een beetje kennis kan je toch gebruik maken van illegale films mocht je dit toch wensen.

 

Terug naar Home